Pozvánka na divadlo pro děti: Divadelní představení Kamil v Bánské Bystrici

Pozvánka na divadlo pro děti: Divadelní představení Kamil v Bánské Bystrici

V pátek jsme si udělali s rodinou výlet do Bábkového divadla Na rozcestí v Bánské Bystrici, kde právě zahajují sezónu s divadelní hrou pro děti Kamil, k níž jsem měla tu čest udělat scénografii.

Hru režíroval pan Marian Pecko, kterému mě oslovil na základě dioporučení od jeho dcery, a spolupráce nám šla, alespoň myslím, velmi dobře.

Představení je koncipováno jako výstup loutkoherce s jednou loutkou:

Jeho vystoupení interaguje s mými obrázky promítanými ve sledu po sobě jako komiks, a tyto hrané pasáže jsou střídány pasážemi s malými loutkami v maketách.

Pro hru jsem vyrobila tři prostředí – park s lampami, pavlačový dům a ulici, kterou mi pomohli „dotvořit“ kamarádi ze STS graffiti crew, kteří na ní namalovali zmenšeniny svých pieců :)

Celá hra má – i díky zvolené hudbě – takový streetový feeling.

Babkové (tj. lputkové) divadlo v BB doporučuji ale k návštěvě nejen, když se bude hrát Kamil, ale úplně celé. :) Já jsem ještě po představení udělala worshop pro děti na téma komiks:

… a musím říct, že je to opravdu podnětné místo, které má hrozně dobrý vibe. :)

V současné době je v divadelním foyer ještě výstava akvarelových obrázků ke hře:

Děkuji ještě jednou za tak po všech stranách prima spolupráci! Pokud se na Kamila vypravíte, dejte určitě vedět, jak se vám hra líbila! Hezké dny, T_B

Share on facebook
Sdílet na Facebooku