Test fixů Albrecht Dürer od Faber-Castell: Dokážou zastat klasický akvarel?

Test fixů Albrecht Dürer od Faber-Castell: Dokážou zastat klasický akvarel?

Firma Faber-Castell, která dlouhodobě podporuje moji tvorbu, oslovila několik ilustrátorů/influencerů, aby pro ni otestovali novou sadu vodou ředitelných Albrecht Dürer markerů v exkluzívním balení „artist´s box“.

Jakou jsem s nimi udělala zkušenost?

Vždycky, když mi přijde kartonový balíček určité velikosti, zrychlí se mi tep. Znamená to totiž, že mě čeká velmi lákavá zásilka nových výtvarných potřeb od Faber-Castell.

Tentokrát byl ale unboxing obzvlášť uspokojiný, věděla jsem totiž, že mě čeká testování nové sady akvarelových fixů. Odstanila jsem hedvábný papír a čekala mě sada deseti markerů, malý akvarelový blok a doplňovací štětce.

Fixy Albrecht Dürer jsme měli možnost vyzkoušet si už přímo na naší návštěvě „továrny na pastelky“ ve Steinu koncem loňského roku, nyní jsem je ale dostala do ruky v kompletní řadě, kdy na sebe jednotlivé barevné odstíny navazují a dají se tak dobře míchat.

Začala jsem tím, že jsem si vymíchala paletku a zkusila barvy rozmýt vodou. Výsledek byl více než uspokojující:

Líbily se mi jak samotné odstíny, tak i to, jak se prolínají jeden do druhého. Výsledek je podle mého názoru od klasických akvarelek nerozpoznatelný – zejména kvůli okrajům barevných skvrn, které jsou právě na akvarelu jedna z těch úplně nejhezčích věcí.

Jak voda teče po papíře a zároveň se do něj vsakuje a potom usychá, má tendenci odnést a „splavit“ částečky barevného pigmentu až k okraji skvrny – a tím vzniká takové hezké ohraničení, typické právě pro akvarel. No, a právě tohle, dělají i ty fixy. Takže pro mě jedna ze zásadních kvalit checked. :)


Nevydržela jsem to, a na ten roztomilý malý bloček s akvarelovým papírem, jsem nakreslila hned studii – taky abych vyzkoušela, jak fungují společně s mými oblíbenými polychromoskami. Skvělý je i ten malý štěteček, do něhož si můžete bezpečně uzavřít vodu – ideální na urbansketching nebo kamkoli, kam si potřebujete vzít „vodu“ a nechcete brát různé nádobky nebo láhev. Pro mě rozhodně prima jich mít i několik – na různé skupiny barev.

Je třeba říct, že jako influencerka =) pro F-C nejsem vůbec nestranná ,) ale řekla bych, že to všechno krásně sedí a funguje dohromady. Myslím, že výsledek je od klasického akvarelu naprosto nerozeznatelný. Navíc s nimi ale můžete i do obrázku psát, stínovat a skicovat, malovat napřílad detaily – nebo je naopak libovolně míchat a rozmýt.

Jedeme teď na pár dní do Mariánských lázní – a fixy Albrecht Dürer si rozhodně přibalím s sebou, a už teď se nemůžu dočkat, až je trochu víc prověřím ve městě. Pro mě osobně představují rozhodně pro mě velmi lákavou a praktickou alternativu k paletce s akvarelem na všechny – nejen ty prázdninové – cesty.

Mají hezké a nové odstíny, takže si dokážu představit, že se tím bude malovat moc dobře vším dohromady. :) Takže díky moc, je to radost!

Jediný strach mám o to, aby mi je nebraly děti .)

Hezké dny!

T_B

Share on facebook
Sdílet na Facebooku