Tip na výlet s (malými) dětmi: pohádková stezka u Hradce Králové

Tip na výlet s (malými) dětmi: pohádková stezka u Hradce Králové

Včera jsme byli na skvělým výletě: pohádkové stezce v královehradeckém lese. Výlet je vhodný pro malé děti – asi tak jako jsou ty naše :) 3 nebo 4 roky, protože už zvládnou někam dojít nebo dojet a zároveň věří na skřítky a různé pohádkové bytosti, které v lese žijí.

Vzali jsme jim first biky a celou trasu pohádkovým lesem (9km) na nich v pohodě ujely. Stezka by byla vhodná i pro kočárky, naopak nevhodná pro brusle.

Auto jsme nechali v Hoděšovicích, odkud už je značená Pohádková stezka. Pak jsme pokračovali kolem hájovny u lesa asi kilometr na Mazurovu chalupu, kde je malé hřiště s dřevěnými objekty, které si, jak vidíte, dokážou užít i psi a dospělí. :)

Dali jsme si kafe z termosky a pak jsme pokračovali po šipkách lesem. Jsou tam asi dvě místa, kde si musíte dát dobrý pozor, kam vede stezka dál, ale jinak si děti fakt užívaly stanoviště s pohádkovými bytostmi.

Jsou vyřezané ze dřeva a vždycky doplněné nějakým easy úkolem jako třeba „pohlaďte trávu“ nebo „zavolejte tiše na bubáky, abyste nevzbudili hejkala“, nic složitého! Takže se nemusíte bát vztekání a výlet má docela přijemnou flow.

Některé dřevěné skulptury lesních strašidel byly pro mě zpracovány dost strašidelně, stejně tak jako pohádkové ilustrace, ale tak rozhodla jsem se, že nebudu snob a soustředím se na text k pohádkovým bytostem, který je opravdu hezký a poetický .))

Trasa pohádkové stezky vede kolem několika lesních rybníků.

…a celkově krásným, jarním lesem.

Na pohádkové stezce nebylo většinou ani moc cyklistů a vůbec dalších lidí, takže psi mohli být skoro celou dobu na volno, no prostě jsme si to všichni moc užili.

Hezký začátek týdne, T_B

Share on facebook
Sdílet na Facebooku