Toy_Box na komiksovém festivalu Lakes v Británii

Toy_Box na komiksovém festivalu Lakes v Británii

České centrum v Londýně spolu s nakladatelstvím Karolinum, které vydalo komiks Ještě jsme ve válce mě pozvalo do Londýna a Kendalu, abych reprezentovala český komiks při příležitosti anglické edice této knihy.

Stala jsem se tedy spolu s Tomášem Kučerovským zahraničním hostem festivalu Lakes.

Včera jsme přijeli, zítra máme s Tomášem povídání s Paulem Gravettem, což je britský teoretik komiksu o traumatu v komiksu, potom se přesuneme do Londýna, kde bychom měli totéž předvést v britské knihovně.

No co vám budu povídat – to je jasný, že jsem vzala s sebou celou partu :) Nebo teda – úplně celou ne, starší děti jsou u maminky, a na psy jsme (díky tofu) sehnali hlídání, ale tak i cestování s dvouletejma dětma je celkem zábava :)

Naše výprava vypadá zhruba takhle:

Kromě dětí cestuje samozřejmě i Pandík, opice, panenka Bambulka, která hrozí ztracením takřka neustále a několik knížek.

Nočník se nám nikam nevešel, takže jsem si ho měla připevněnej přes záda jako tramp hned vedle svý hustý masky „my love for this city feels like graffiti“, což vypovídá o změně mého statusu v posledních letech asi nejvíc :D

Kendal je malebný místo na pomezí Anglie a Skotska, už z letadla (letěli jsme do Manchestru) vidíte, jak je tady krajina zelená a kopcovitá. Vyznačuje se tím, že to tady vypadá jako ze seriálu Vraždy z Midsomeru a taky hroznejma komínama, hele:

Je to neuvěřitelný, musela jsem jich udělat celou sbírku. Tenhle je například ze čtrnáctýho století: (Ano. To je úplně unbelievable! :)

Jsou tu taky psi, co vypadaj jako Štěňák (a nechoděj po jednom:)

Well, tady by bylo mít tři psy úúúplně normální.

A vůbec, celý je to tady sooooo british, že úplně čekáte, kdy na vás odkud vypadne nějaká mrtvola, kterou zabil automatický mechanismus při zavírání dveří nebo bude opřená o hrábě v jedné z postranních uliček a vůbec, dáte si kafe a přemýšlíte, odkud na vás vykoukne Tom Barnaby (anebo jsem viděla moc detektivek:).

Každopádně potom, co jsme se tu včera večer potmě ztratili, navigace nás dovedla do pohřebního ústavu, kam se Radek šel podívat na dvůr, kde byly hromady kamenů, vrány krákaly, stromy skučely a fakt všechno vypadalo jako největší klišé ze začátku béčkovýho hororu, jsme to airbnb našli :)

A dneska zjistili, že máme dobrej výhled:

Tohle mi hrozně připomíná obrazy George Shawa, kterej (mimochodem – geniálně) kreslí a maluje právě tyhle britský ordinérní výjevy – zadní dvorky, postranní cesty a městskou vegetaci.

Komiksový festival začíná zítra, my jsme byli zatím jen na jedný výstavě, která je o hlavní postavě Stranski, nepodařilo se mi rozklíčovat, zda je k ní nějaký komiks nebo jen tento – přitažlivý – vizuál.

Zítra snad budu mít čas prohlídnout si toho na komiksovém festivalu více, zatím se s vámi loučím, dobrou noc.

Hezký víkend z Británie přeje Toy Box.

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku