Toy_Box na výstavě Nomádi v DEPU: Šestnáctimetrovej streetart – největší komiks v republice .)

Toy_Box na výstavě Nomádi v DEPU: Šestnáctimetrovej streetart – největší komiks v republice .)

Po nějaký době jsem na sebe fakt pyšná: včera jsem udělala hrozně velkej streetart na výstavě Nomádi v DEPU 2015 v Plzni :) Má šestnáct metrů na šířku a pět a půl na výšku, nejvyšší místo, kde jsem pracovala bylo 13 metrů – z vysokozdvižné plošiny, která se pěkně houpala.

Myslím, že se moc nepletu, když řeknu, že co se týče plochy a papíru, to je největší komiks u nás =)

No hele:

Příběh streetartového komiksu je inspirovaný dvěma bezdomovci tady od nás z Libně, kterým jsem dala jména Peter a Marika (nejedná se o pravá jména, ale osoby i jejich vyprávění jsou reálné). Ještě má dvě další – menší – části uvnitř, které jsem ale vůbec neměla čas nafotit (a vyfotím je spolu s reportem z celé výstavy.)

Nalepila jsem ho z šestnácti metrových rolí papíru. Celej komiks je tak velkej protože bezdomovce se snaží všichni spíš nevidět nebo tvářit se jako by neexistovali.

A přitom – jako ostatně my všichni ostatní – mají touhu být viděni a slyšeni a mají radost, když někdo jejich příběhům naslouchá. Tak o tom celý ten komiks je – a já se už těším, až jim tyhle fotky nazvětšuju a přinesu ukázat.

Vidíme se večer v šest na vernisáži, kde budete mít možnost potkat další jména českého streetartu: Tima, který udělal NEBOJ nad karlínským tunelem, Michala Škapu AKA Trona, Artura Margota a spoustu mladých architektů s jejich projekty na téma nomádství. Těším!

Toy Box

 

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku