DRAW OR DIE! aneb Kurz výtvarných technik s Toy_Box

DRAW OR DIE! aneb Kurz výtvarných technik s Toy_Box

Ráda bych vás pozvala na svůj kurz DRAW OR DIE aneb Kurz výtvarných technik v Prostoru39 na Žižkově.

O co přesně jde?

Existují speciální kurzy kresby, které slibují, že vás naučí kreslit, kurzy malby vám pomůžou s malbou, počítačovou grafiku se naučíte na kurzech počítačové grafiky, co mají ale dělat ti, kteří si nejsou svým stylem nebo technikou tak úplně jistí a baví je každou chvíli něco jiného? Nikde jsem nenašla kurz, který by srozumitelně vysvětlil, jak postupovat od těch jednodušších technik a kroků výtvarné tvorby k těm složitějším. Prostě něco jako výtvarka, kde si ideálně vyzkoušíte všechno, ale srovnaná logicky – a pro dospělé :)

Kromě toho se většina tvůrčích lidí, které znám potýká s různými problémy týkající se tvorby samotné: prokrastinují, nedokážou si na tvorbu najít čas, mají problém věci začínat nebo dokončovat, anebo jí prezentovat nějakým způsobem, který by dával smysl.

Takže tohle všechno jsem zabalila do jednoho balíčku DRAW OR DIE! kurzu, který by měl jednak naboostovat vaši techniku, pomoci vám s hledáním stylu a odstřelit největší překážky ve vaší tvorbě.

Tady jsou FAQ :)

Kde a kdy to bude?

14.5. – 2.6., každé pondělí 18.30 – 21.30, Prostor 39, Řehořova ulice, č. 39, Praha 3, 130 00

Kurz budeme mít na Žižkově v Prostoru 39 v Řehořově ulici (paralelní s Koněvkou, ústí na Kostnické náměstí), což je projekt mého přítele a jeho kamarádů. Je to dům, který si pronajali na tři roky, zrekonstruovali ho tak, aby se do něj mohl vrátit život a teď tam jsou ateliéry, foto studio, pořádají se tam redakční schůze a tak dále. Na dům máme všichni hezké vzpomínky, protože jsme ho před třema rokama na jeden den zasquattovali, jsou v něm pořád zakonzervovaný kusy mýho streetartu :) Začínáme 14. května a stihnem to těsně po začátku prázdnin – poslední lekce je 2. června.

Pro koho kurz určený?

Primárně pro začátečníky, ale věřím, že bude dost užitečný i pokročilejším tvůrcům. Myslím si, že s tvorbou je to jako s boxem – nikomu na žádné úrovni neškodí zopakovat si základní údery. A upřímně – kdo z nás by nechtěl být v tvorbě rychlejší, dosahovat lepších výsledků za méně času? Podívat se realisticky a z odstupu na svůj styl? Právě v tom by vám měl kurz DRAW OR DIE také pomoci.

Jak poznám, že kurz je určený právě pro mě?

Po pravdě – to nevím :) Ale pokud tě cokoli z toho, co píšu oslovuje, je reálná šance, že by pro tebe kurz mohl být přínosný. Konečné rozhodnutí je samozřejmě na tobě.

Jaká bude reálná náplň hodin?

Kurz je rozdělený do osmi tříhodinových bloků. Jeho těžiště spočívá – jak jinak – v kresbě, kdy bychom si měli společně vysvětlit základy a postoupit od jednoduchých věcí k těm složitějším. Samozřejmě přímo na kurzu budeme kreslit a malovat, tomu se nyvhneme :) Co můžu garantovat je to, že si nikdo nebude připadat, jako kdyby ho hodili do vody, aby plaval, tak, jak to často na podobných kurzech bývá. Vždycky byste měli přesně vědět, co děláte a jak to pomůže v celkovém rámci vaší tvorby. Kromě toho bude kurz doplněný teoretickou „troubleshooting“ sekcí, obě tyto složky budou rozvíjeny dále domácími úkoly.

Je kurz vhodný i pro děti?

Kurz je vhodný pro lidi starší 12 nebo 13 let. Myslím, že na mladší děti by byly pravděpodobně teoretické části příliš složité.

Na kurzech obvykle dáváš dost domácích úkolů, jak to bude tentokrát?

Celou věc opět koncipujeme tak, že – stejně jako u kurzů komiksu v Aeru – to, co máme probrat, mnohonásobně přesahuje rozsah hodin na kurz určených. Takže budou opět domácí úkoly a opět budou asi i celkem náročné. Jsou ale dobrovolné – míru zapojení do kurzu ale nechávám na každém účastníkovi – je na každém, jak moc si chce ode mě odnést. Nicméně lidem, kteří by rádi pracovali opravdu intenzívně, bych ráda nabídla možnost dva měsíce pracovat naplno a možná tak svoji tvorbu posunout na úplně jiný level.

Bude se kurz v budoucnu opakovat?

Vzhledem k tomu, že je mnoho lidí, na které je náš přístup „Hurá, otevíráme za 14 dní!“ příliš na rychlo, je velmi pravděpodobné, že podobný kurz otevřeme ještě v září nebo nějak na podzim. Záleží ale také, jak vše sladíme s Aeroškolou, kde bych ráda dál pokračovala v učení komiksu.

Kolik kurz stojí a jak se můžu přihlásit?

4200,- za osobu

Přihlášky se posílají mailem na toybox@toybox.cz a jsou platné okamžikem zaúčtování platby na účet, který vám pošlu.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku