My jsme zmena, kterou chceme videt .) Toy Box v Kunsthalle Bratislava

My jsme zmena, kterou chceme videt .) Toy Box v Kunsthalle Bratislava

S mym klukem bysme klidne mohli pasovat psy. Vite, jak se to dela? Prijdete do Airbnb bytu do Bratislavy (dekujeme Ceskemu Centru!), prevezmete klice, ukazete roztomily miminka. Pani odejde. Prinesete hroznyho cokla. Druhy den rano odnesete hroznyho cokla, pockate, az si pani prijede pro klice, nikdo si niceho nevsiml, predate klice, roztomily miminka se loucej, papa.

Bratislava vypada jako prijemny mesto pro zivot – nevim, jestli na ni je citit blizkost Vidne nebo to byl nejakej obzvlast romantickej den. Nicmene destivy podvecer v kavarne s holkama, ktery pijou vino s kamaradkama, veganskym jidlem a vyhledem na domy porostle brectanem byl obzvlast okouzlujici. Stejne tak i rano – vegansky jidlo v malejch potravinach platite u pokladny mily pani, za vama ve fronte stoji vymazlena, a pritom sympaticka kocka z kanclu. Srovnejte s vsudypritomnym white trash Albert-hatem v Libni .)

V Bratislave jsem byla kvuli prednasce v Kunsthalle na vystave Strach z neznameho, kde vystavuji.

blava03

Spolu (mimo jiné) s Kateřinou Šedou…

blava05 blava04

…nebo Novou věčností.

blava06

Výstava se má mimochodem přesunout v lednu do Národní technické knihovny, takže ji budete mít možnost vidět i v Praze.

Moje přednáška měla dvě části – první byla o mý tvorbě s tématikou hatefree, v druhé povídala Zuzana Schreiberová o svých zkušenostech s pomocí uprchlíkům na Hlavním nádraží s iniciativou Hlavák, zejména pak o nenávisti „slušných Čechů“, kteří dobrovolnicím z této iniciativy nadávají do „děvek, který čekaj na černý ocasy“ a jiný věci, který už ani nebudu znovu psát, jak jsou nechutný. Nicméně celej tenhle kontext sexuálního napadání a násilí se stal právě spolu s portréty reálných lidí, kterým pomohly, tématem mojí expozice.

blava02 blava01

Užili jsme si to tam moc – a podle kurátorky Lenky Kukurové jsme měly úspěch – přišlo na letní sezónu nebývale lidí, a následná debata trvala přes půl hodinu. Takže díky, Bratislavo, bylo u vás i s našima všema hračkama dobře! :)

blava10 blava09 blava08

A navrch jeden moc fajn článek (s pár nepřesnostma – třeba tou o umrzajících skvoterech nebo o tom, že se jmenuju Tereza. Každý přece ví, že jsem Klára .)

Hezký den! Toy Box

 

 

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku