Moji ctenari mi rozumeji a sovy na prodej!

Moji ctenari mi rozumeji a sovy na prodej!

Dejte si na me panaka vody – Moje kniha Vinnetou je nominovana na Zlatou stuhu v kategorii komiksu pro deti a mladez! Samotna nominace je pro me obrovskym ocenenim, knizka se hrozne raduje, ze je ve spolecnosti tolika krasnych knih :)

No jinak mi stale chodej ruzny – a prevazne krasny – emaily a reakce. Rozhodla jsem se, ze se s vami o nektere z nich podelim. Je totiz strasna spousta lidi, kteri zustavaj nepochopeni, ac treba pracuji na fakt dobrejch a zajimavejch vecech, a tak jsem fakt vdecna za to, ze ctenari maji moji knizku radi a rozumeji ji a nachazeji v ni sve vlastni pribehy.

tak tady jsou ty maily…

ToyBox!!! Už dávno jsem vám chtěla napsat, jak strašně moc se mi líbila Moje kniha Vinnetou (byl to můj první komiks pro dospělé a přitom dítě nejsem už přes 40 let) a pak jsem se začala zajímat a vypravila se i do Krumlova …  A dneska jsem na vašich webovkách našla ty skvělý miminka! Já mám miminka už 27 a 24 let a pořád je to to nejlepší, co mě mohlo potkat. Přeju vám a vašim dětem a zvířatům a kamarádům HODNĚ ŠTĚSTÍ a taky stále hlavu v oblacích. Je skvělé, že existují lidi jako vy.

Zuzana Škrobová

Milá Toybox,

rozhodla jsem se Vám napsat – je to pro mne novinkou – nikdy jsem člověku, kterého osobně neznám, nepsala. Ale nějak cítím, že bych to měla udělat, tak snad Vás tím nebudu příliš obtěžovat, sama nevím, kam se moje psaní vyvine… (Možná jsem se odhodlala i proto, že nedávno jsem se také takhle nečekaně odhodlala oslovit na besedě se S.Kolíbalem jednu mou oblíbenou blogerku, taky jsem měla náhlou potřebu jí říct, že se mi líbí,co dělá. Nakonec to bylo milé setkání, myslím, že i ji potěšilo.)
Na Vaši tvorbu jsem narazila asi před dvěma lety, kdy jsme s dcerou pátraly na netu, hledaly jsme české streetartisty. Pročetly jsme celý Váš blog, těšily se na komiks Moje kniha Vinnetou. Už tehdy jsem si říkala, že jste mi něčím blízká a sympatická.
Před pár dny dcera nadšeně přišla z knihovny, že tam ulapila Váš komiks. Přečetla jsem ho jedním dechem, od té doby na něj myslím.
Velmi osobně se mě příběh dotýká, přesně tento týden před 17 lety byla cestou ze své vernisáže zavražděna má kamarádka….můj život se propojil s příběhem o Semtexdesign v mnoha věcech…v něčem jí byla hrozně podobná…studovaly jsme spolu výtvarnou výchovu, pokračovala dál studiem designu, byla dobrá, milá, dobrosrdečná, žila taky „jinak“, zajímala se o nejrůznější „alternativu“…hrozně mi chybí…celých 17 let si říkám, proč jsem tehdy nešla s ní (byla jsem mimo Prahu), co by bylo jinak, kdyby…Vaše kniha mi dává naději…ano, můžu vlastně ve své mysli vše „přepsat“, jak by to mělo být…Dál za mnou jezdí, má pořád jako jediný člověk klíče od mého bytu, kvůli ní uvařím vegetariánské jídlo, její pes Kuba se motá kolem nohou…
Ulevilo se mi, že  pochybnosti o tom, jestli si ji uchovám ve vzpomínkách a v jakých, může mít i někdo jiný…
Chci Vám za knížku moc poděkovat. (Zároveň nesmírně oceňuji tu neuvěřitelnou práci, co za ní je.)
Zároveň Vás chci požádat o svolení, zda si mohu z Vaší knihy některé stránky (opravdu jen pro mě) okopírovat.
Omlouvám se za „nevyžádaný mail“, ale prostě jsem musela…
Přeji Vám plno další tvůrčí energie a osobní spokojenost.
S pozdravem
Eliška Kavanová
Ahoj, chci ti jen říct, že takhle dobrou knihu jako je ,,Moje kniha Vinnetou,, jsem nečetla pěkně dlouho. Přečteno na jeden nádech, emoce v mým těle se střídaly se smíchem a slzami zároveň. Chci ti moc poděkovat, že se našel další člověk s talentem. Velká podpora ode me i od přítele. A jakmile bude potřeba peněz na další komiks, chci být mezi lidmi co přispějí.
Měj se hezky a těším se další knihu,
Hana;)

Ahoj, chtěla bych ti moc poděkovat! Dočetla jsem dnes Moje kniha Vinnetou..je to nádherný, dojemný a přesný. .trochu jsem si ráno pobrečela a jsem ráda, ze je se čtením na řadě moje máma…Nikola

Vidite? Moji ctenari mi rozumeji :)

…a protoze se cas od casu nekdo z vas pta, jestli je mozny me nejak podporit, anebo si ode me (nedejboze:) neco koupit, rozhodla jsem se od nekterych ilustraci, co mam pocit, ze se mi povedly, udelat par vytisku a nabidnout je na prodej.

Dnes jsem zaramovala do 50 cm ramu ilustraci na tema Noc k clanku Pavla Splichala, ktery pise muj nejmilejsi Prigl.

sova01

Jedna se o obrazek sovy… sedi na okraji mesta a lesa, pred jednim z libenskych plotu z vlniteho plechu s davno oloupanou zelenou barvou. Na plote je grafac od moji tajny lasky, kluka, kterej ve tme pise po meste v mrazivejch nocich jako je ta na obrazku URB DRM. Na obloze plujou geometricky mraky a sove sviti z oci trojuhelniky poloprusvitny tyrkysovy barvy…

Jde o limitovanou edici deseti signovanych tisku, kterou nebudu rozsirovat. Budto muzete podporit primo me a koupit zaramovany obraz za 1500,- (poslu kamkoli po republice) anebo se stavit ve ctvrtek 16. 4. na FAMU, kde bude od sedmi vecer probihat beneficni drazba na bistro Kucharek bez domova, do niz jednu sovu venuju.

sova02 sova03 sova04 sovageometrie

Enjoy! Krasne skoro letni dny :) preje Toy Box

Share on facebook
Sdílet na Facebooku