Obal na komiks Superhrdinky z Kutné Hory

Obal na komiks Superhrdinky z Kutné Hory

superhrdinky04

Umění spojení je projekt kutnohorské galerie GASK, který spojuje vždy dvě různé skupiny a nechá je pod vedením různých umělců tvořit dohromady jedno umělecké dílo, které se pak vydraží. Projekt podporuje vazby na galerii i místní komunity. Je mi velkou ctí a potěšením, že pro letošní ročník galerie GASK oslovila i mě, takže jsme spolu s osmi studenty gymnázia v Kutné Hoře a šesti seniorkami vytvořili sérii komiksů, které objevily jejich superhrdinské schopnosti a na základě nich jsme pak kreslili komiksy.

Byla to velká zábava, přišlo se mimo jiné na to, že jedna ze zúčastněných dam sloužila u podnikových hasičů, takže studenti hned vymysleli charakter Ohnivzdorné Jarmily a druhá když byla mladá, zase zachránila psa z popelnice. Nejdřív to tak vůbec nevypadalo, ale nakonec workshop splnil přesně to, co měl – ukázal starší dámy studentům ne jako stereotyp o důchodcích, ale jako milé dámy, s nimiž se dá zažít i legrace a které mají spoustu zajímavých životních zkušeností a zážitků.

„Budu muset zkusit něco někdy nakreslit i se svojí babičkou,“ říkala třeba jedna z dívek, která se workshopu zúčastnila.

kh01 kh02 kh03 kh04

Pak jsem na všechny komiksy udělala tuhle krabičku. Je na ní supersilačka Františka Kocourková, charakter inspirovaný tvorbou skvělého ilustrátorského dua Tomski a Polanski, kteří tvoří takové silačky a siláky jako na běžícím pásu. Také jsem při její tvorbě myslela na Chrise Wareho, komiksového kreslíře, který svým komiksům dělá bezchybně krásné, konceptuální obaly.

chris-ware-building-stories

Obal si právě vyzvednul kurýr, aby se dostal včas do Kutné Hory. Hezký víkend přeje Toy Box

superhrdinky11 superhrdinky08 superhrdinky07

superhrdinky10  superhrdinky02 superhrdinky01 superhrdinky05

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku