Toy_Box: Otevirame Draw Or Die kurz – cislo 2, FAQ

Toy_Box: Otevirame Draw Or Die kurz – cislo 2, FAQ

Existují speciální kurzy kresby, které slibují, že vás naučí kreslit, kurzy malby vám pomůžou s malbou, počítačovou grafiku se naučíte na kurzech počítačové grafiky, co mají ale dělat ti, kteří si nejsou svým stylem nebo technikou tak úplně jistí a baví je každou chvíli něco jiného? Nikde jsem nenašla kurz, který by srozumitelně vysvětlil, jak postupovat od těch jednodušších technik a kroků výtvarné tvorby k těm složitějším. Prostě něco jako výtvarka, kde si ideálně vyzkoušíte všechno, ale srovnaná logicky – a pro dospělé :)

Kromě toho se většina tvůrčích lidí, které znám potýká s různými problémy týkající se tvorby samotné: prokrastinují, nedokážou si na tvorbu najít čas, mají problém věci začínat nebo dokončovat, anebo jí prezentovat nějakým způsobem, který by dával smysl.

Takže tohle všechno jsem zabalila do jednoho balíčku DRAW OR DIE! kurzu, který by měl jednak naboostovat vaši techniku, pomoci vám s hledáním stylu a odstřelit největší překážky ve vaší tvorbě.

V úterý 13. listopadu zahajujeme v Prostoru 39 druhý běh oblíbeného a vysoce praktického kurzu Draw Or Die. Kurz je zaměřen především na technickou stránku věci – kresbu, grafiku a malbu kromě toho však obsahuje balíček zaměřený na organizaci a zefektivnění kreativní práce. Pro všechny zájemce jsme připravili nejčastější dotazy:

Otázka: Pro koho je přesně kurz určený? Můžu se do něj přihlásit jako začátačník (případně „věčný“ začátečník) nebo pokud jsem dlouho nemaloval(-a)?

Odpověď: Pro kurz není nutná jakákoli předchozí příprava. Toy_Box výtvarné techniky vysvětluje stylem, kdy obtížnější navazuje na jednodušší a začínáme od úplných základů. Není tedy třeba se čehokoli obávat ani pokud jste již dlouho netvořili.

Otázka: Kde se bude kurz odehrávat? Nebude v Prostoru 39 zima?

Odpověď: Kurz se odehrává v krásném industriálním prostředí Prostoru 39 (adresa: Řehořova 39, Praha 3), domu, který si pronajali bývalí lidi pocházející ze squatterské a alternativní scény a naplnili ho od půdy po sklep uměleckými ateliéry a zajímavým programem. Prostor 39 je inspirativní, živé místo. Organizátoři z Prostoru 39 se zaručili za to, že bude na kurzech teplo, malé pohoštění (obvykle bábovka a teplý nápoj) je v ceně kurzovného. Lektorka zase ručí za to, že prostředí kurzu je výhradně přátelské a pozitivní. Draw Or Die kurzy jsou o tom, jak na sobě začít pracovat – k tomu patří dobrá nálada. :)

Otázka:  Kdy se kurz odehrává a jak bude organizovaný?

Odpověď: Začínáme v úterý 13. listopadu (Draw Or Die 01). Další data jsou:

úterý 20. listopadu (Draw Or Die 02)

úterý 27. listopadu (Draw Or Die 03)

pondělí 4. prosince (Draw Or Die 04)

pondělí 10. prosince (Draw Or Die 05)

pondělí 17. prosince (Draw Or Die 06)

pak jsou Vánoce a Silvestr

pondělí 7.ledna

pondělí 14. ledna

Začínáme vždy v půl sedmé, předtím je čas na konzultace. Končíme v půl desáté, obvykle přesně na čas.

Otázka: Kolik kurz stojí? Co na něj budu potřebovat?

Odpověď: Kurz je organizován do osmi lekcí, které trvají vždy tři hodiny. Obsahují vždy dvě části: technickou (kresba, malba, grafické techniky, digitální malba atd.) a takzvaný „troubleshooting“ – v něm se podíváme na nejčastější problémy, které potkávají výtvarníky a ilustrátory. Zaměříme se například na to, jak se zbavit prokrastinace, jak začínat projekty a jak je dovést do úspěšného konce nebo na to, jak si říkat o peníze a napsat smlouvu. Součástí výuky jsou – kromě kresby – i grafické techniky, na něž vám bude vše poskytnuto. Nepotřebujete nic s sebou, papíry i výtvarné potřeby jsou na místě. Určitě se ale může hodit, když si vezmete výtvarné pomůcky, kterými pracujete nejčastěji a nejradši. Součástí kurzu je individuální konzultaci veškeré tvroby (portfolia) s Toy_Box s cílem zvolit směr, kterým byste se mohli dál ubírat. Kurz stojí 5 850,-, studentům (praktikujícím) a maminkám na mateřské je poskytnuta 10 % sleva, kurzovné pro ně je tedy 5 265,-.

Otázka: Jak se přihlásím?

Odpověď: Přes mail toybox@toybox.cz. Přihláška je považována za závaznou (místo je rezervováno) po připsání kurzovného na účet 51-1056250257/0100 s vaším jménem do zprávy pro příjemce.

Otázka: Je kurz vhodný pro děti?

Odpověď: Pro děti úplně vhodný není, zejména protože teoretické části kurzu jsou koncipované pro lidi, kteří jsou sami za sebe (a svůj tvůrčí proces) již zodpovědní. Neradi bychom stanovovali nějakou definitivní spodní hranici, protože různí tvůrci mohou být v různém věku různě vyspělí, dejme tomu ale, že nejnižší doporučený věk je kolem patnácti let.

Na závěr zařazujeme několik citací ze zpětné vazby, kterou nám dali účastníci prvního kurzu:

„Je super poslouchat příběhy a postřehy z praxe Toy_Box. Kurz je pro každého, kdo chce komplexní nalejvárnu o tom, jak tvořit.“

Bára Klapalová, studentka

„Lektorka je super přátelská ke studentům a umí motivovat a jít příkladem. Na základě své osobní zkušenosti se snaží pomoct ostatním. Kurz bych doporučila všem, kteří mají zájem zlešovat se ve výtvarných technikách a především všem, kdo se poztřebují poradit ohledně prfesní dráhy v umění.“

Klára, test analytik

„Kurz mohu doporučit všem, co se hledají a nevědí, kde začít a s čím.“

David, technik

„Z kurzu jsem nadšená, líbilo se mi vyvážení teorie a praktické části, podněcování k vlastní tvorbě i přiměřeně těžké domácí úkoly. Vůbec by mi nevadilo, kdyby byl kurz dvakrát delší.“

Lucka, kreslířka (už ne účetní:)

„Kurz hodnotím veskrze pozitivně. Skvělá je kombinace tradičních technik a těch obvykle trochu zapovězených jako je přenášení kresby přes projektor, pauza atd. Systém „whatever works“ je strašně přínosný protože se člověk jednak zbaví strachu, za druhé šetří čas.“

Eva, architektka

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku