Oslavte spolu s nami: prvni narozeniny dvojcat :) a vizual novy komiksovy ucebnice

Oslavte spolu s nami: prvni narozeniny dvojcat :) a vizual novy komiksovy ucebnice

Byl to zaroven nejnarocnejsi a asi nejkrasnejsi rok myho zivota. Vubec nevim, jak vyjadrit slovy pocit, kterej jsem mela jen nekolikrat v zivote – ze na to, na co se ted deje, budu jednou vzpominat jako na „stary dobry casy“ :)

Ale nejdriv teda o praci…

V nakladatelstvi Paseka cekame na to, jestli schvali Komiksovou ucebnici komiksu, na ktery v soucasny dobe (mimo jine) pracuji, do edicniho planu na pristi rok. Muj ukol je spolu s Bonusem pripravit par prvnich stranek vcetne zlomu. Ucebnice komiksu bude zacinat – jak jinak nez – komiksem. Pustila jsem se do techniky, kterou obycejne nepouzivam – domalovavane kolaze, k cemuz me inspirovala ikonicka detska knizka The Snowy Day, mimochodem prvni knizka pro deti s protagonistou cerne pleti, coz je neco, co se ani v dalsich pokracovanich, behem nichz hlavni hrdina Peter vyrusta, nikdy netematizuje.

Podobnou techniku pouzival i Jiri Trnka, takze z ni mam patricny respekt, ale musim rict, ze s vysledky jsem zatim moc spokojena. Stranka, kterou si muzete prohlednou popisuje, jak americka basnirka Ruth Stoneova potkavala inspiraci ve forme boure, ktera virila krajinou.

Enjoy :)

Nakreslila jsem taky prvni stranku, ktera je pro zmenu inspirovana streetartistou Mudwigem, kterej dela takovyhle bajecny prurezy skrz zensky, co kourej cigarety a vubec je strasne bezva :)

Tak nam za tyden drzte palce, at vsechno dopadne, jak ma.

Maty nam udelal krasny fotky jedenactimesicnich miminek. A ja bych moc nerada splnila vsechny stereotypni predstavy o maminkach rozplyvajicich se samym stestim pri prilezitosti rocnich narozenin jejich deti, NICMENE! nemuzu si pomoct. Dobre, tak reknu jen jednu vec. Jsou KRASNY!! ty mimina. A hrozne nevinny .) Hele:

 

No, a pak uz jenom napisu, ze se mame vsichni hrozne dobre :) a hrozne radi :)

(…sledujte tu vyzdobu, pochopite, k cemu vsemu je dobra scenografie :)

…ale hlavne jsem hrozne stastna, ze maj mimina tatinka, kteryho miluju, a slusi mu mikina od Smacka ,)

ale hlavne se celej rok o nas vsechny nejvic dobre staral, takze jsem mohla (a muzu) pracovat a mit ze vseho radost. No, a taky udelal miminum nejlepsi hracku k narozeninam, takze ted spolu s medvedem Nezer maso, nebo v noci prijdem, vypada kout nasi kuchyne jako nejaky indiansky zatisi :) (Na fotce teda zkouma Klarka zrovna muj svetr).

Uz rok a devet mesicu nemam deprese, a neberu zadny prasky… Preju vam ze srdce, abyste se meli tak dobre jako my :)

Moc vas zdravim, Toy Box

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku