Zlatá stuha pro Vinnetoua a Block party pro miminka

Zlatá stuha pro Vinnetoua a Block party pro miminka

Znáte takovej ten pocit, že „starý dobrý časy“, na který budete jednou vzpomínat se dějou právě teď? Takovej já mám celej poslední rok.

zlata15

S obrovskou radostí v srdci bych vám chtěla oznámit, že Moje kniha Vinnetou vyhrála Zlatou stuhu, prestižní (a jediné u nás) ocenění, které je každoročně udělováno nejlepším knihám pro děti a mládež. Porota ocenila to, že „vypráví příběh obyčejného člověka, tak jako třeba Maus Arta Spiegelmana“, což je pro mě neuvěřitelná pochvala, protože Maus byl mimo jiných jeden z komiksů, kvůli kterým jsem se rozhodla žít a dýchat pro komiks a kresbu, každý den.

Je pro mě ctí, že jsem se mohla zúčastnit slavnostního předání v pátek, na němž byli oceněni mimo jiné například Jiří Šalamoun (autor maxipsa Fíka) a jeho Představitelné pohledy na svět nebo cenu za celoživotní dílo dostali spisovatel Ivan Binar a malíř a grafik Květoslav Hísek.

zlata_stuha

Cenu jsem převzala společně s Joachimem Dvořákem z vydavatelství Labyrint.

zlata14

Při předávání jsem Zlatou stuhu věnovala všem tatínkům malých dětí, protože to, že jsem čerstvá maminka dvojčat, mě poučilo o tom, že to jsou ti největší hrdinové. Hrozně si vážím toho, že žiju v době a na místě, kde je čím dál víc obvyklé, že si muži dělí se svými ženami a přítelkyněmi péči o děti, vidím to jak u sebe, tak u svých kamarádek, den po dni. Skvělí tatínkové totiž dělají skvělé maminky, které jsou pak šťastné a mohou se kromě starání se o děti věnovat třeba i tvorbě, za kterou pak dostávají takhle skvělé ceny .) A to by bez nich nikdy nebylo možné.

Kromě nich bych ale ráda poděkovala vám všem, kdo jste si Moji knihu koupili, přečetli a líbila se vám a třeba jste na ní napsali recenzi nebo ji jen doporučili kamarádům. Děkuji vám všem, kteří čtete můj blog, sledujete můj Facebook, posíláte mi podporu, kupujete moje věci, dáváte mi skvělou práci, doporučujete mě dál a pomáháte mi tak uskutečňovat moje sny. Bez vás by nic z toho, co dělám nebylo možné.

Speciální poděkování pak patří mecenáši Petru Lubojackému a Bonusovi z grafického studia Carton Clan, který je kromě toho, že zpívá a dělá hudbu i výborný grafik a Moji knihu se mnou připravoval do tisku. Není to rozhodně naše poslední spolupráce :)

Moc si toho všeho vážím.

Stejně tak jako každýho dne, který – navzdory někdy ubíjející únavě a víceméně dost častého pohybu na okraji sil – můžu strávit s těma báječnejma dvojčatama, který se nám narodily.

Minulý týden pro mě (a i pro starší děti, a taky pro spoustu kamarádů) jejich tatínek uspořádal na ulici Block party :). Pili jsme limošku a pivo, Míra udělal skvělej veganskej gril, přišla spousta kamarádů, kluci pouštěli z garáže grime, a když DJ Aztek z mýho zaniklýho soundsystému Roots´n´Future pustil Loop Troop Rockers, říkala jsem si, že život už ani nemůže bejt o moc víc skvělej :) Takže děkuju vám všem, že jste přišli a že náš život děláte tak báječnej.

Takže následuje další poděkování… Děkuju Aničce za hlídání, Pavlu za organizaci, Doris za podporu, Mírovi Palačinkářovi za dobroty na grilu, Jožinovi za guacamole .), Fontánovi, Světlaně, Lucasovi, Vojtovi, Tereze a Bělíčkovi za pohodu, kterou maj vždycky s sebou, Aztekovi a Romanovi za skvělou muziku a největší poděkování zaslouží samozřejmě tatínek, protože kromě toho, že se mnou o dvojčata dnes a denně obětavě stará, dokáže vymyslet a zařídit mejdan na jejich oslavu plnej sluníčka, kterej jsme si užili všichni dohromady.

zlata07zlata08zlata09zlata11zlata12

Já jsem na oslavu dvojčat je u nás v ulici namalovala, hele:

zlata03 zlata04 zlata05 zlata06

No, a tady jsou, oslavenci =)

zlata13

Mějte spolu se mnou hezký den!

Toy Box

Share on facebook
Sdílet na Facebooku