Jahody, cukr, tofu: Toy Box z5 v Českým Krumlově

Jahody, cukr, tofu: Toy Box z5 v Českým Krumlově

Nevím, jak vás, ale neskutečně mě serou reklamní kampaně supermarketů, který drnkaj na strunu českýho patriotismu potažmo nacionalismu. V poslední době mě teda zejména oslovila kampaň Penny Marketu: „Nakupujte hezky česky“ a Kaufland: „S láskou k Česku“. Jsem na měsíční stáži v Egon Schiele Art Centru v Českém Krumlově, a plánovala jsem, že začnu malovat nějaký obrazy… Ale dneska, když jsem šla hledat jídlo v popelnicích, jsem zjistila, že budu asi muset udělat něco se svojí překypující láskou ke Kauflandu.

Mimochodem konťáky za Kauflandem vřele doporučuju. Potkala jsem tam takovýho pána, co neměl hlas. Ptala jsem se ho: Máte toho dost, můžu se podívat do kontejneru?

Pán: Je tam toho dost pro všechny…

a pak mi nabídnul svůj hák z drátu, aby se mi líp lovily jahody. Chtěla jsem mu (ano ve svý bezbřehý chytrosti:) dát cíga, ale ukázal prstem na otvor v krku: Nemůžu nekouřím. Pak jsme se v duchu více než přátelském rozloučili :)

Btw děcka, píše mi spousta lidí kvůli dumpsterování… kam chodím, kdy chodím, jestli můžou jít se mnou a tak dále.

Ráda bych vás všechny při týhle příležitosti poprosila, abyste, pokud chcete vyhozený jídlo, to rozjeli sami nebo se svejma kámošema. Nechtějte se napojit na mě, já nemám žádný zvláštní zkušenosti ani skills, jediný, co dělám je, že se prostě zkouším ptát v obchodech s jídlem/restauracích, jestli nemaj nějaký jídlo na vyhození/zdarma a dívat se do konťáků. Vyhazuje se toho hafo, odhadem polovina potravin, základ je chovat se odpovědně, nenechat kazit a nevyhazovat jídlo sám, pak se ptát ve svým neighbrhoodu a samozřejmě přitom nebrat jídlo těm opravdu potřebným, tj. lidem na ulici ale spíš se jim při vzájemným kontaktu snažit pomoct, případně z přebytků jim něco uvařit. Jde to všude v bohatým světě, jak vidíte i za Kauflandem v Českým Krumlově :)

sumpster

Tofu s jahodama pro Evičku z galerie…

dumpster02

A tady kosti, co mi dali zadax v místním řeznictví, když se uvařej s rýží, jídlo pro psy.

dumpster03

A samozřejmě tady cruster, jak z toho má radost. Mějte i vy tak prima Velikonoce jako Štěňák. Z Českýho Krumlova zdraví Toy Box

dumpster04

Share on facebook
Sdílet na Facebooku