Ilustrace pro Lékaře bez hranic – poslány do tisku, přijďte na vernisáž! :)

Ilustrace pro Lékaře bez hranic – poslány do tisku, přijďte na vernisáž! :)

Kala Azar a další nemoci jsou v tisku!

Právě jsem se vrátila z tiskárny, kde jsem byla zkontrolovat podání barev a vůbec to, jak bude celý celoplošný tisk vypadat.

Spolu s Lékaři bez hranic jsme dokončili projekt, na jehož vernisáž bych Vás ráda pozvala. Bude 14. 8. v Letenském zámečku a současně i na nábřeží v galerii Artwall.  Na vernisáži budete mít možnost si vybrat z limitované edice pěti tašek s mými ilustracemi na téma opomíjené choroby.

Projekt je unikátní v tom, že ilustrovat nemoci, které sužují velké populace na světě, ale farmaceutické firmy jim nevěnují odpovídající pozornost, je opravdu ilustrátorská výzva. A je to výzva i pro PR, lidé z komunikace Lékařů bez hranic mi včera říkali, že v podstatě není možné na ně upoutat pozornost prostřednictvím fotografií nebo klasických článků – nikoho to prostě nezajímá. Proto jsme všichni tak rádi, že se nám podařilo najít způsob, jak o nemocech mluvit a upozornit na ně.

Na vernisáži budou další čtyři ilustrace doplněné o ruční typografii, kterou jsem konzultovala se skvělou Petrou Dočekalovou (které tímto mockrát děkuji.)

Budeme se na vás těšit!

Toy Box

a

Lékaři bez hranic

Share on facebook
Sdílet na Facebooku