Maybe we die of intoxication but sure we killed all the grey… můj příběh písma I. (Jan Šimsa)

Maybe we die of intoxication but sure we killed all the grey… můj příběh písma I. (Jan Šimsa)

Můj kurz kaligrafie s Janem Šimsou, jehož práci můžete vidět třeba tady, tady, anebo tady, se chýlí ke konci. Na předposlední hodině jsme se zabývali drobnou kaligrafií, snažili jsme se kultivovat svůj podpis (to by mi šlo! :) rukopis (prospělo by mi prodloužit horní dotahy:) a psali jsme na malé kartičky a pohledy.

Příští hodinu se budeme zabývat naopak „makro“ kaligrafií, měli bychom psát písmena přes velké formáty, vytvořit velké kaligramy a já tajně doufám, že dostaneme smetáky a půjdeme na střechu jako tady Pokras Lampas. Protože Pokras, to je fakt borec :)

Koncem kurzu můj příběh písma nekončí.

Přihlásila jsem se na kurz kaligrafie k Petře Dočekalové, která vyhrála se svými logotypy a ruční kaligrafií cenu designér roku za rok 2015. Stejně jako Honza Šimsa i ona patří k nejmladší generaci designérů, kteří se snaží kultivovat českou tradici ručně psaného písma. Kurz bude 28. února, takže si ho dávám jako dárek od Toy_Box pro Toy_Box k ročním narozeninám mimin .)

Na předposlední hodině s Janem Šimsou jsem napsala mimo jiné citát z Shakespearovy Bouře, o kterém pořád přemýšlím, že si ho napíšu se strašnou spoustou propletenejch ligatur, a nechám si ho vytetovat vzadu přes ramena a krk :)

Pamatujete si Streefiles? Legendární graffiti web, kterej nakonec skončil, aby svý přispěvatele neohrožoval? Tohle bylo jedno z mejch oblíbenejch hesel…

Tenhle nápis jsem našla na stránkách Bethany Gosvener, italský umělkyně, která dělá obří hyperrealistický kresby tužkou a mám ho nad plochou, kde kreslím.

Every cloud has a SILVER lining je vzpominka na stribrny veci od writera Silvera, od nehoz jsem toho za posledni dobu moc nevidela. Asi uz vyrost a je dospelej :(

Tak doufam, ze vam se to nestane! A i kdyby, dejte se do krouzku :)

…anebo se podívejte na web I love ligatures. Je to čirá krása!

Zdravim vas!

Toy Box

 

 

 

 

Share on facebook
Sdílet na Facebooku